به گزارش روابط عمومي اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوي، محمدعلي زارعيان در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اكنون سنگ درماني زير مجموعهاي از انرژيدرماني به حساب ميآيد و مطالب آن عمدتا برگرفته از منابع طب سنتي چين، طب آيورودا، طب بوميان آمريكا و ديگر مكاتب طبي سنتي و بومي است.
وی افزود:برای سنگ درماني كار علمي درست و مقاله قابل استنادي در منابع پزشكي نوين وجود ندارد البته اين به معناي نفي اثر سنگها نيست، چرا كه در اين زمينه در منابع طب سنتي ايران و همچنين در منابع روايي، مطالب جالب توجهي داريم.
زارعيان تصریح کرد:در طب سنتي از سنگهاي مختلف در تهيه داروهاي تركيبي استفاده ميكنند و همچنين در مورد اثرات درماني سنگهاي زينتي صحبتهايي شده كه اغلب اين اثرات بر اساس رنگ، مزاج و خواص سنگها مطرح شده و مطالب بسياري در اين زمينه نوشته شده است. به عنوان مثال ياقوت چهار رنگ سرخ، زرد، كبود و سفيد دارد كه رنگ سرخ بهترين نوع آن است و به دليل رنگي كه دارد نشانه صحت است و نگاه كردن به آن موجب فرح و زدودن غم و غصه و موجب اشتعال حرارت جنسي ميشود.
دبير انجمن تحقيقات طب سنتي بیان کرد: فیروزه از نظر مزاجي سرد و خشك است و تنها نوع نيشابوري آن توصيه ميشود. فيروزه در اثر مجاورت و تماس با چربي، بوي تند و تيز حتي بوي مشك و حرارت حمام تباه ميشود. فيروزه را در تقويت بينايي و قلب و دستگاه گوارش و اعصاب موثر دانسته و در داروهاي چشم به كار بردهاند و همراه داشتن فيروزه را موجب فال نيك و موفقيت در كار و آويختن آن را به گردن مقوي قلب و مانع ترس دانستهاند.
اين پژوهشگر به جنبه دیگر سنگ درماني كه بحث اثراتي است كه از سنگها در روايات نام بردهاند اشاره کرد و افزود: مطالب جالبي از منشأ ايجاد سنگهاي زينتي مختلف در روايات و توصيه به ساخت و استفاده انگشتر با نگينهايي از عقيق، ياقوت، فيروزه، زمرد و حديد چيني در شرايط مختلف ذكر شده است.به عنوان مثال پيامبر اكرم(ص) به امام علي(ع) فرمود: انگشتر را در دست راست كن تا از مقربان الهي همچون جبرئيل و ميكائيل باشي. امام علي(ع) پرسيد: چه انگشتري را در دست كنم؟ پيامبر فرمود: عقيق قرمز؛ از همین رو سنگ ها در تمام دنیا مورد استفاده و توجه مردم قرار دارند.
انتهای پیام/